Boršč

27. března 2008 v 11:35 | Tommy |  Recepty
Boršč zelná s masem
2 l vody, 200 g kostí, 200 g předního hovězího masa, 200 g vepřové plece, 100 g šunky, 100 g párků, 200 g červené řepy, 2 lžíce rajčatového protlaku, 50 g tuku, 2 lžíce hladké mouky, 200 g hlávkového zelí, 1 velká cibule, 1 střední mrkev, sůl, ocet, asi 6 zrnek pepře, bobkový list, 1 l kysané smetany

Omyté maso a kosti zalijeme vodou, přidáme koření, osolíme a dáme vařit. Oloupanou cibuli zpěníme na tuku, přidáme rajčatový protlak, na nudličky nakrájenou červenou řepu, mrkev a zelí a společně dusíme doměkka. Když se maso uvaří doměkka, přecedíme vývar, vložíme do něj osmaženou zeleninu, zamícháme růžovou jíšku a povaříme asi 10 minut. Potom do polévky vložíme nadrobno nakrájené maso, kolečka párků a na nudličky nakrájenou šunku. Krátce povaříme. Do hotové polévky zamícháme kysanou smetanu, dochutíme octem, solí a cukrem. Můžeme podávat s krajíčky tmavého chleba. Červená řepa může být i sterilovaná.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama